Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wołowy z Grilla z czerwonym pieprzem w sosie z pieczarek i pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe 1 kg
pieprz czerwony 1 łyżka
czosnek świerzy 2 ząbki
sól 1/4 łyżeczki
pieczarki 300 gram
pietruszka zielona 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wołowy z Grilla z czerwonym pieprzem w sosie z pieczarek i pietruszki

Wołowinę kroimy na 4-6 steków. Delikatnie ubijamy tłuczkiem a następnie posypujemy całym pieprzem czerwonym i wałkiem wgniatamy pieprz w mięso aby nie wypadł.

Następnie nacieramy czosnkiem, solą i papryką

Układamy w tackach na grill by pieprz nie wypadł. Przewracamy co jakiś czas i smarujemy oliwą. Pieczemy w sumie około 30 minut.

Sos robimy wcześniej. Pieczarki kroimy i smażymy z posiekaną pietruszką na oliwie jakieś 15 minut.

Po upieczeniu polewamy steki sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 17.12.2011 19:13
smaczny
Anna141
Anna141 20.06.2011 10:17
pycha
Izabela/bella81 05.03.2011 09:38
Super! Nic dodać, nic ująć.
Marta98 11.02.2011 19:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak