Sposób przygotowania

Śliwki myjemy, przecinamy wzdłuż i wyjmujemy z nich pestki. Układamy je w słoiku i zalewamy wrzącą wodą z cukrem (ok 2-3 łyżki na 1l słoik). Słoik zakręcamy i pasteryzujemy przez ok 7-10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taki kompot:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry zapas na zimę
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Śliwka z gruszką się sprzeczała, ktora większy popyt mial. Kłótnia by tak długo trwała , aż tu Iza przytuptała..... Gruszkę mała Iza zjadła , śliwka ponoć w kompot wpadła!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Domowe kompoty są pyszne! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !