Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie tak, by był al dente. Odcedzamy, zostawiając szklankę wody, w której makaron się gotował. Wlewamy wodę z powrotem do garnka, dodajemy kremowy serek i podgrzewamy, co jakiś czas mieszając, aż serek się rozpuści. Makaron łączymy z sosem.
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, dusimy aż odparuje woda.
Szynkę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę posiekaną w piórka. Kiedy cebulka się zeszkli, dodajemy pieczarki wraz ze szynką, mieszamy.
Camembert kroimy w kawałki i dodajemy do makaronu wraz z zawartością patelni.
Po czym wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Przekładamy makaron do sporej formy
żaroodpornej. Dekorujemy plasterkami pomidorków oraz camembertem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20-30 minut, aż wierzch zacznie się rumienić.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    coś w sam raz dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Na pewno pyszna jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !