Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba gotowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
włoszczyzna 400 g
cebula 1 szt
masło 0,05 kg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba gotowana

Z warzyw ugotować wywar. Wątrobę umyć, włożyć do wywaru i ugotować. Ugotowaną wątrobę lekko przestudzić, wyporcjować i włożyć do gorącego, osolonego wywaru. Wątrobę wyjąć z wywaru obłożyć jarzynami, na każdą porcję położyć kawałek masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak