Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w bazyliowo - pietruszkowym pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pesto
pietruszka zielona 1/2 szklanki
czosnek ząbki 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 1/3 szklanki
parmezan starty 1/4 szklanki
oraz:
makaron świderki 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidorki do dekoracji
bazylia 1 i 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w bazyliowo - pietruszkowym pesto

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą.
Wszystkie składniki na pesto zmielić razem, w razie potrzeby dodać odrobinę więcej oliwy.
Jogurt (śmietanę) wymieszać z pesto, a następnie dodać do makaronu (nie może być gorący!).
Pomidorki pokroić na półplasterki i dodać do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 15.10.2011 09:37
apetycznie wygląda
Agnieszka/picola 06.07.2011 14:09
fajne
agata1722
agata1722 10.06.2011 19:47
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak