Sposób przygotowania

Biszkopty przeciąć na pół, mają być 4 krążki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny (aby krem nie był mdły), zagęszczamy śmietan-fixami lub żelatyną. Dokładna instrukcja wykonania śmietankowego kremu znajduje się tutaj.

Siedem plastrów ananasa odłożyć do ozdoby wierzchu, resztę pokroić w kostkę.

Pierwszy krążek posmarować dżemem. Wyłożyć część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem.

Drugi krążek nasączyć, wyłożyć ostudzony budyń, wymieszany z rodzynkami.

Trzeci krążek również nasączyć ponczem. Wyłożyć część kremu oraz pokrojone ananasy, przykryć kremem.

Czwarty, ostatni krążek też nasączyć, wierzch i boki tortu obsmarować resztą kremu.

Boki obsypać wiórkami kokosu, a wierzch udekorować esami-floresami z rozpuszczonej gorzkiej czekolady (wystarczy 4-5 kostek), całość ozdobić odłożonymi ananasami z puszki. Plastry przekrawać wzdłuż na pół i z każdego utworzyć różyczkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Tort ... czegóż trzeba więcej :) Gratuluję, tort wygląda prześlicznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    i napewno nie gorzej smakuje;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    PIękny ten tort!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    Pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !