Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 20 szt
mąka 0,20 kg
masło 0,16 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet biszkoptowy

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z solą, z białek ubić pianę. Do żółtek dodać przesianą mąkę, wymieszać a następnie dodać pianę i lekko wymieszać. Patelnię postawić na rondlu z wrzącą wodą, włożyć na patelnię masło, stopić, wlać jaja i wymieszać. Gdy omlet zetnie się, odwrócić delikatnie łopatką, podłożyć resztę masła, i znów podgrzewać do ścięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.01.2011 13:57
ciekawy przepis zwykle nie robię omletów ale chyba się skuszę i zrobię z tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak