Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany camembertem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
ser camembert 1 krążek
czosnek ząbki 2 szt.
pieprz do smaaku
sól do smaku
masło 4 łyżeczki
jaja 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany camembertem

Piersi umyć, pociąć na cienkie plastry, umieścić w miseczce, dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać, popieprzyć i przykryć folią. Odstawić na godzinkę do lodówki.

W tym czasie roztrzepać jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Ser pokroić w słupki.

Mięso wyjąć z lodówki, na każdy plaster położyć płaską łyżeczkę masła, a na to słupek sera. Dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął w czasie smażenia.

Panierować w jajku i bułce tartej. Można powtórzyć tę czynność. Smażyć na głębszym rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Gotowe roladki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 14.09.2011 11:59
dobre
Beatris 10.07.2011 18:09
Idealnie przygotowany kurczak.
Moni 26.03.2011 13:15
ale smakowicie wygląda, na pewno smakowałoby mojemu mężowi
eli82 27.02.2011 10:25
smaczne
ilonkowy 14.02.2011 21:26
uwielbiam mięsne potrawy, napewno skorzystam z tego przepisu;)
IlonaAlbertos 21.01.2011 18:11
Wyglądają bardzo apetycznie :)
jolajka 07.01.2011 09:09
fajne połączenie
Misiek1 06.01.2011 10:26
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak