Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka drożdżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
mleko 350 mililitrów
drożdże 60 gram
jajko 5 żóltek
cukier 1 szklanka
margaryna 150 gram
rodzynki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: babka drożdżowa

Mleko podgrzewamy gdy bedzie ciepłe nie gorące dodajemy łyzkę cukru, i drożdże oraz 3 łyzki maki odstawiamy do wyrośnięcia, , żóltka ucieramy z pozostałym cukrem, do żóltek roszczyn drożdżowy, dodajemy mąkę wyrabiamy ciasto, , na koniec dodajemy tłuszcz i rodzynki, wyrabiamy jeszcze raz do formy na babkę wkładamy ciasto pieczey 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 03.03.2012 16:46
wyszła bardzo smaczna! polecam! od siebie dodałam czekoladową polewę :)
Kas2 01.03.2012 17:33
uwielbiam drożdżowe! muszę zrobić
LuKaSz4761 10.11.2011 04:17
super przepis na pewno skorzystam
LuKaSz4761 10.11.2011 04:17
super przepis na pewno skorzystam
LuKaSz4761 10.11.2011 04:17
super przepis na pewno skorzystam
rafalanka 10.09.2011 11:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak