Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne co nie co czyli zupa z dorsza pikantnie...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki małe
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
filet z dorsza 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
grzyby suszone 4 sztuki
Ziele angielskie mielone Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne co nie co czyli zupa z dorsza pikantnie...

Filety rybne umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i suszone grzyby. Gotować 15 min. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Zeszklić na nim cebulę oraz przez czosnek. Dodać pokrojone w plasterki grzyby. Dusić. Zawartość patelni wrzucić do zupy. Gotować jeszcze przez ok10 min. Zupę doprawić solą, pieprzem, curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁAMI 03.06.2011 13:10
Właśnie się za nią biorę...Ciekawe co mi z tego wyjdzie?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak