Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa marcepanowa-domowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 30 dag
mleko w proszku 2 łyżki
masło 3 dag
mąka pszenna 1 łyżka
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa marcepanowa-domowa

Wszystkie skladniki starannie łaczymy i ugniatamy do powstania gladniej masy, bez grudek.
Taka mase mozemy wykorzystac do:
Zrobienia ozdob na ciasto, Na wierzch ciasta-zamiast polewy, oraz malych kuleczek, ktore optoczymy w kakao i bedziemy mieli marcepanki (kartofelki):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.02.2011 14:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak