Sposób przygotowania

Galaretki wiśniowe - obie rozpuścić w 1, 5 szklanki wrzącej wody, dokładnie ją rozmieszać i odstawić by wystygła.
Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować 2 łyżkami oliwy i wyłożyć biszkoptami dno i jedną warstwą boki.
Serki lub serek mielony przełożyć do miski malaksera lub miksera, dodać półpłynną galaretkę ( pozostawić 5 łyżek) i miksować, najpierw na wolnych obrotach przez 1 minutę i na dużych obrotach około 3 minuty.
Rozpuścić galaretkę gruszkową lub cytrynową w 400 ml wrzącej wody, rozmieszać i odstawić do schłodzenia.
Do masy serowo galaretkowej włożyć 1/2 winogronu -mieszanego (ja miałam dość duże owoce, więc przekrawałam je na połówki, i tym sposobem usunęłam pestki, jakie w nich były).
Lekko masę wymieszać, wyłożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię.
Pozostawioną czerwoną galaretkę, łyżeczką wkładać w masę serową. Na wierzch masy serowej układać pozostałe owoce winogronu (dekoracyjnie lub nie), zalać półpłynną żółtą galaretką i wstawić do lodówki do zakrzepnięcia i schłodzenia deseru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląda świetnie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda cudnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    rewelacyjnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wygląda niezwykle apetycznie :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    tak, super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    smakowicie wygląda, aż ślinka cieknie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !