Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kisielowe z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka krupczatka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka 2 szt
owoce 40 dag
kisiel wiśniowy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kisielowe z galaretką

Z białek ubijać pianę, w połowie ubijania dodać cukier i ubić na sztywno. Następnie dodawać stopniowo po 1 żółtku, ciągle ubijajac. Mąkę i ksiel wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Wylać do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 25 minut w temp 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odłożyć do stężenia. Upieczone i ostudzone ciasto skropić wodą z cukrem, wyłożyć świeże owoce, zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.02.2014 15:30
fajne i proste
ben-ka 06.02.2014 09:02
Fajny pomysł na szybkie ciasto.
IlonaAlbertos 25.08.2013 15:46
Podoba mi się pomysł.
Iwusia 27.09.2012 23:32
fajne :)
Mariusz10 25.05.2012 22:13
uwielbiam takie ciasto
Mariusz10 25.05.2012 22:13
uwielbiam takie ciasto
Iwona51
Iwona51 08.01.2012 16:37
smaczne
KasiaK90 06.11.2011 11:03
pyszne
Monika193
Monika193 06.07.2011 23:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak