Sposób przygotowania

Z białek ubijać pianę, w połowie ubijania dodać cukier i ubić na sztywno. Następnie dodawać stopniowo po 1 żółtku, ciągle ubijajac. Mąkę i ksiel wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Wylać do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 25 minut w temp 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odłożyć do stężenia. Upieczone i ostudzone ciasto skropić wodą z cukrem, wyłożyć świeże owoce, zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się pomysł.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Fajny pomysł na szybkie ciasto.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne i proste

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !