Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 3 szt
rum 3 łyzki
masło 2 łyżki
posiekane pistacje 1 łyżka
kakao 4 łyżki
cukier puder 4 łyżki
śmietana 150 ml
polewa biała 1 szt
polewa ciemna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle

Śmietanę podgrzej, dodaj czekoladę, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj masło, rum, utrzyj. Połowę masy wymieszaj z pistacjami, obie odstaw do stężenia. Przygotuj polewy ( każdą z osobna). Z obu mas formuj kuleczki, nabijaj je na widelczyk, połowę zanurzaj białej polewie, połowę w ciemnej polewie. Pozostaw do stężenia. Ciemne trufle obtocz w kakao, białe w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 06.05.2012 21:28
nigdy nie jadłam...
jola1512 23.05.2011 10:43
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak