Sposób przygotowania

Rzodkiew ścieramy na tarce o drobnych oczkach ,posypujemy sola i cukrem .
Jabłka obrane ścieramy na tarce o grubych oczkach ..
Kropimy sokiem z cytryny by nie ściemniały .
Rzodkiew odciskamy od nadmiaru powstałego soku i łączymy z jabłkiem .
Doprawiamy do smaku szczypta cukru i łączymy ze śmietaną .
Wersja dietetyczna ,zamiast śmietany używamy jogurtu naturalnego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawa nazwa:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czarna rzodkiew
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    interesujace
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pomysłowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a ja myślałem ze to przepis od znajomego Czarnuszka ;o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Moja ulubiona surówka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mało używana rzodkiew a ona taka smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nigdy nie jadłam czarnej rzodkwi i jestem bardzo ciekawa
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !