Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kost.
mąka 2 szkl.
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek
woda 4 łyżki
morele 0,3 kg.
migdały płatki 5 dkg
Nadzienie: 4 łyżki
dżem morelowy 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta pychotka

margarynę posiekać z mąką,dodać cukier puder,żółtko i wodę wyrobić ciasto,rozwałkować na placek o średnicy 26cm.wylepić nim spód i brzegi formy,spód posmarować marmoladą,posypać tartą bułką,morele umyć i wydrążyć równomiernie ułożyć na cieście,posypać płatkami migdałowymi i piec w temp.180st.ok.30min.podawać z bitą śmietaną lub lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.12.2013 09:06
bardzo smaczna
Angelika10 03.08.2011 23:34
Super
Grazyna0211 12.04.2011 09:43
jak z morelami to napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak