Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać żółta, odrobinę wody i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, lekko przesuszyć i pokroić na makaron. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do wywaru w którym gotował się makaron dodać jeżyny, cukier, zagotować i przetrzeć przez sito. Połączyć ze śmietanką. Makaron włożyć na talerze i zalać gorącą zupą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !