Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jajem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l
koper świeży 5 łyżek
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
mąka pszenna tortowa 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
parówka drobiowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jajem

Do rosołu ugotowanym z kurczaka lub zrobionym z kostek dodajemy posiekany koper i parówki pokrojone w cieniutkie plasterki .Zagęszczamy śmietaną rozprowadzoną z mąką w szklance wywaru.Ugotowane wcześniej jajka obieramy ze skorupek ,drobno kroimy i dodajemy do zupy .Gotujemy razem 5 minut ,doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.11.2012 14:55
fajna zupka
ilka_86 05.03.2012 18:35
ciekawa zupka
IlonaAlbertos 05.01.2012 14:23
Lubię takie proste w przygotowaniu zupki.
barbara11561 14.09.2011 05:58
też takiej jeszcze nie jadłam
Mirka-Ludomila 15.03.2011 16:10
takiej jeszcze nie jadłam, spróbuję
Gosia32
Gosia32 01.03.2011 08:49
pomysłowa;]
ben-ka 19.01.2011 20:17
Ciekawy ten przepis.
MAR3STA 16.01.2011 19:47
z koperkiem , na pewno będzie mi smakować;)
SmacznaPyza 06.01.2011 20:57
ciekawa, taka prościutka a z charakterkiem
IZABELA29 06.01.2011 12:22
pycha warto zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak