Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
boczek wędzony 30 dag
bekon 5 plastrów
ziemniaki 3-4 szt
masło 5 łyżek
mąka 2-3 łyżki
przyprawa w płynie
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat
oliwa 2 łyżki
ocet 1 łyżeczka
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z boczkiem

Fasolą moczymy w wodzie całą noc,
Boczek zalewamy wodą, dodajemy fasolę i kostki rosołowe- gotujemy do miękkości.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę i dodajemy do zupy.
Bekon i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie, a następnie dodajemy do zupy.
Z masła i mąki robimy zasmażkę i rozprowadzamy ją w zupie.
Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.07.2013 09:25
uwielbiam takie syte zupy :)
Ewelina47 26.02.2012 21:00
lubie zupy
rjustysia 21.01.2012 11:41
Uwielbiam taką zupkę :)
ela16 13.08.2011 10:54
super
Iwona45 02.07.2011 11:25
super
kanu83 25.05.2011 23:16
mmmm
Iwona45 21.05.2011 11:20
pycha;]
Marzena34 09.04.2011 12:15
strasznie lubię zestawienie gasolki z boczkiem
Edyta38 02.04.2011 21:16
smaczniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak