Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z makaronem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) na 1 l
makaron nitki 4 łyżki
śmietana 12% 250 ml
parmezan starty 30 dag
sól do smaku 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z makaronem i serem

Kostki rozpuszczamy w 1 litrze wody .
Gotujemy .wrzucamy makaron ,gotujemy .
Śmietanę łączymy z dwiema łyżkami wywaru z zupy ,dokładnie mieszamy i łączymy z zupa w garnku .
Wsypujemy połowę sera .
Mieszamy i doprawiamy do smaku .
Gotową rozlewamy do bulionówek posypujemy pozostałym serem i posiekaną drobno natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.03.2013 11:26
bardzo lubię
Bernadeta 02.12.2012 19:51
szybka zupka na zimne dni
barbara11561 13.09.2011 08:15
świetna
Marzena34 24.03.2011 08:25
fajna-zawsze brakuje mi pomysłu jaką zupę zrobić
edyta44 08.01.2011 22:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak