Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odgrzewany schab z ciepłym sosem:)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab pieczony 4-5 plastrów
chrzan 3/4 słoika
śmietana łyżka
kostka rosołowa 1/2
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
pieprz kolorowy
sok z cytryny do smaku
mąka łyżka
olej
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Odgrzewany schab z ciepłym sosem:)

Gdy zostaną plastry pieczonego mięsa (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/88398/schab-pieczony-w-ziolach.html) najlepszym i najszybszym sposobem jest podsmażenie:) Na oliwie pod pokrywką (będzie chrupiące i delikatne w środku). Sos- Zagotować pół kostki rosołowej w ok 3/4 szklanki wody. Zdjąć z ognia.Dodać chrzan (pół słoika,może trochę więcej) i łyżkę śmietany. Dokładnie wymieszać i wstawić na najmniejszy palnik, dodać natkę pietruszki, zagęścić ok łyżką mąki(lub mniej, rzecz gustu),doprawić sokiem z cytryny,pieprzem i solą. Ciepłym polać mięso. Podawać z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak