Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki zapiekane z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 10 kromek
szynka wiejska 25 dag
masło 2 łyżki
rosół wołowy 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki zapiekane z szynką

Masło włożyć do rondelka, dodać mąkę, wymieszać, ciągle mieszając połączyć z rosołem, zagotować. Dodać śmietanę, wymieszać z drobno pokrojoną szynką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdą kromkę chleba tostowego wyłożyć porcje masy szynkowej, ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 08.10.2013 08:56
ciekawy pomysł
Wafelek2601 04.05.2012 08:55
świetne na kolacje
olkaaa 21.04.2012 14:57
fajne
Iwona51
Iwona51 29.12.2011 11:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak