Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słonina mielona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 1 kg
sól
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Słonina mielona

Słoninę mielimy na drobno. Przyprawiamy sola oraz pieprzem ziołowym i mieszamy. ¼ masy lekko wytapiamy na patelni. Skwarki bez tłuszczu wyjmujemy i ponownie dodajemy do reszty słoniny. Bardzo drobno pokrojoną cebulę smażamy na pozostałym tłuszczu na rumiano i również dodajemy słoniny. Całość mieszamy i zawijamy w folię i odstawiamy w chłodne miejsce. Doskonałe do smarowania pieczywa jak i dodawania do babek, kiszki itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.05.2012 15:23
Fajna :)
Seba 29.05.2011 20:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak