Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 3
chrzan świeży 1 korzeń
śmietana 30% 200 ml
majonez 4 łyżki
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie chrzanowym

Chrzan trzemy na drobnej tarce. Mieszamy, ze śmietaną oraz majonezem (tutaj proporcje można ustalić tak, aby uzyskać pożądaną przez siebie ostrość). Przyprawiamy solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym do smaku. Płaty kroimy na cieńsze paski, posypujmy piórkami cebuli i zalewamy sosem chrzanowym. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.01.2013 18:59
Na pewno smaczne!
edyta44 06.02.2012 19:55
pycha
Żaneta1 24.01.2012 17:54
superowe;]
Żaneta1 24.01.2012 17:54
superowe;]
Żaneta1 24.01.2012 17:54
superowe;]
BernadettaP 02.12.2011 06:13
ciekawy przepis :)
Wafelek2601 18.10.2011 10:17
to ja poproszę o porcję, są pyszne
Justyna223 26.08.2011 11:06
bardzo lubię śledzie
Ewa111 16.01.2011 14:46
ciekawe połączenie ,wypróbuje
Anna169Hosz 12.01.2011 16:28
Śledzi z chrzanem jeszcze nie podawałam- na pewno wypróbuje.
Izabela/bella81 12.01.2011 11:24
lubię śledzie, więc i te będą mi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak