Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KACZKA Z GRZYBAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1
cebula 1 średnia
grzyby suszone 60 g.
śmietana 18-procentowa
mąka
masło 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KACZKA Z GRZYBAMI

Suszone grzyby zalewamy wodą, moczymy je ok. 1 h. Przekładamy do garnka i gotujemy aż będą miękkie. Przygotowaną kaczkę suszymy papierowym ręcznikiem a następnie nacieramy przyprawami do smaku. Odstawiamy na ok. 1 h. Gotową kaczkę obsmażamy na maśle (może być w brytfance). Gdy się zarumieni dodajemy obraną i pokrojoną na drobno cebulę i zalewamy kaczkę bulionem z grzybów, dusimy. Miękką kaczkę porcjujemy. Do sosu dodajemy grzyby oraz śmietanę rozprowadzoną z mąką oraz pokrojone na drobno grzyby. Do sosu wkładamy porcje kaczki, dusimy ok. 10 min. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.09.2012 00:10
taką kaczkę zjadła bym - smaczna
Ewelina47 18.01.2011 07:55
przepis wspaniały ale dlaczego tak długo trzeba na nią czekać >..
kuklik 17.01.2011 19:31
jeszcze takiej kaczuchy nie jadłam a brzmi bardzo ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak