Sposób przygotowania

W niewielkiej ilości wody i łyżeczce mleka, szczypcie cukru rozpuściłam drożdże, wymieszałam i odstawiłam na pół godziny, żeby zaczęły pracować. Do miski przesiałam mąkę, dodałam cukier, jajka, 2 łyżeczki cukru waniliowego, śmietanę, pokrojone masło. Dolałam drożdże i wyrobiłam szybko gładkie, pulchne ciasto. Odstawiłam do wyrośnięcia na mniej więcej godzinę. Urosło pięknie. Podzieliłam na 4 części, każdą rozwałkowałam na okrągło i wycięłam trójkąty. Na szerszym końcu ułożyłam łyżeczkę masy prażonych owoców i zaczęłam zwijać. Posmarowałam rozbełtanym żółtkiem, posypałam brązowym cukrem i upiekłam na złoto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    To musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !