Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kilogram
wołowina 500 gram
drób 500 gram
jajko 5 sztuk
cebula 1 sztuka
smalec 7 łyżek
pietruszka 3 łyżki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet

mieso kroimy w kostke na smalcu podsmażamy przyprawione solą i pieprzem, wraz z cebulą. zmielić dodać odciśniętą bułkę tartą, jajka, pietruszkę przyprawić do smaku, wyrobić na masę , przełożyć do formy piec120 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.08.2011 09:28
super
jasiek 27.07.2011 12:36
nie ma to jak domowy pasztecik
Adamorek 23.06.2011 15:51
lubię taki
maryśka 03.05.2011 12:23
jaki ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak