Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka tortowa 500 gram
woda letnia 1 łyżka
olej roślinny 2 łyżki
kasza gryczana 200 gram
śliwki suszone 100 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
boczek 150 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną

Z 5 jajek, mąki tortowej, wody i 2 łyżek oleju zagnieść ciasto.Ciasto należy uformować w kule i włozyc do lodowki celem schlodzenia na godzine.
Farsz:
Kaszę obgotować w wodzie. Boczek pokroic w kostke i obsmażyc, dodać sliwki posiekane,dodać kaszę i sol pieprz, majeranek i 1 jajko. Wymieszać dobrze. Z ciasta robić lepić pierogi, ukladać farsz i smażyć w glebokim oleju z obu stron rumieniąc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 03.11.2010 13:01
moja Babcia takie robi-pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak