Sposób przygotowania

Z 5 jajek, mąki tortowej, wody i 2 łyżek oleju zagnieść ciasto.Ciasto należy uformować w kule i włozyc do lodowki celem schlodzenia na godzine.
Farsz:
Kaszę obgotować w wodzie. Boczek pokroic w kostke i obsmażyc, dodać sliwki posiekane,dodać kaszę i sol pieprz, majeranek i 1 jajko. Wymieszać dobrze. Z ciasta robić lepić pierogi, ukladać farsz i smażyć w glebokim oleju z obu stron rumieniąc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    moja Babcia takie robi-pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !