Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula Bahji

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 1,5 szklanki
kumin 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
świeżo posiekana kolendra 2 łyżki
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula Bahji

Cebule przekrój na pół i pokrój w wiórka o grubości ok. pół centymetra. Mąkę wymieszaj z jajkiem, dodaj wodę (tyle, by uzyskać konsystencję gęstej śmietany). Dodaj przyprawy i odstaw ciasto na 15 minut. Następnie zanurz cebule w cieście i odstaw ciasto na 15 minut. Następnie zanurz cebulę w cieście i odstaw je na 5 minut.
W rondelku rozgrzej tłuszcz. Zanurz cebule i smaż z obydwu stron na złoto. Podawaj z sosem lub same.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak