Sposób przygotowania

Farsz: grzyby opłukać, namoczyć , ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, odcedzić i posiekać. Cebule obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju
. Kapustę posiekać, dodać cebule, grzyby z wywarem i dusić. , ostudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i dwóch szklanek wody zagnieść miękkie ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zuzanna5

    tłusto lubię tak...smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha - zrobisz mi i wyslesz kurierem?;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !