Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecierowa zupa groszkowa z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 l
marchew 4
pietruszka 1
mały seler 0,5
groszek konserwowy puszka
ziemniaki 7
sól
masło
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: Przecierowa zupa groszkowa z grzankami

Do garnka wlać wodę, dodać łyżkę masła i wstawić na ogień. Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w plasterki, pietruszkę, seler, cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, po czym wszystko wrzucić do gotującej się wody, gotować do miękkości. Na ok. 10-15 minut przed końcem gotowania dodać osączony z zalewy groszek, gotować jeszcze chwilę, posolić do smaku, trochę przestudzić, po czym zmiksować.

Chleb pokroić w niedużą kostkę, wrzucić na roztopione na patelni masło i usmażyć grzanki, podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.01.2012 19:59
uwielbiam pomysłowe dania
Adam12 17.11.2011 11:16
smacznie wygląda
marchewka 24.10.2011 00:00
mniam, apetyczna
bursztynek 18.09.2011 23:11
takiej jeszcze nie jadłam - ciekawe
Margo1 19.03.2011 21:27
dawno takiej nie jadłam
mirosława4 07.01.2011 21:16
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak