Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, dodać łyżkę masła i wstawić na ogień. Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w plasterki, pietruszkę, seler, cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, po czym wszystko wrzucić do gotującej się wody, gotować do miękkości. Na ok. 10-15 minut przed końcem gotowania dodać osączony z zalewy groszek, gotować jeszcze chwilę, posolić do smaku, trochę przestudzić, po czym zmiksować.

Chleb pokroić w niedużą kostkę, wrzucić na roztopione na patelni masło i usmażyć grzanki, podawać z zupą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna zupka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno takiej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    takiej jeszcze nie jadłam - ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam pomysłowe dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !