Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa granita z campari

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży sok z pomarańczy 3 szklanki
campari 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
nektarynki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa granita z campari

Nektarynki pokroić w cienkie cząstki. Wymieszać sok pomarańczowy, campari i pół szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, wlej mieszaninę do miski i zamrażaj 4-6 godzin, mieszając co 30 minut. Szklaneczki do martini wstaw na godzinę do zamrażalnika, a potem napełnij je granitą, udekoruj cząstkami nektarynek. Podawaj od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.12.2011 14:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak