Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 kilogram
kiełbasa chuda 1 kilogram
pomidory bez skóry 1 kilogram
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
wida 1/2 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
papryka czerwona 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryki

Cebule pokrooić w talarki, podsmażyc, wrzucic pokrojoną w paski paprykę, dolać wody, podgotować do miękkosci, dodać pomidory i kielbasę pokrojone w cząstki, dusić razem pod przykryciem, wrzucić kostkę rosołową, sól, pieprz i listek, dusić jeszcze jakeś 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.11.2012 16:45
jest naprawdę smaczny;]
pigila
pigila 11.01.2012 08:35
super
madi356 12.12.2011 11:22
pycha
anja3107 03.03.2011 16:45
bardzo lubię taki bigos
Margo1 02.10.2010 16:08
ja też uwielbiam
IZABELA29 22.05.2010 16:04
uwielbiam bigos i paprykę
banditka 22.05.2010 14:27
Przed kostka rosolowa 1/2 szklanki wody :) nie widy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak