Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyśmienita wątróbka w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dkg
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
mąka 3 łyżki
śmietana kremówka 200 ml
musztarda 2 łyżki
bulion 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wyśmienita wątróbka w śmietanie

Wątróbkę pokroić w cienkie paski, posolić i oprószyć mąką. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć wątróbkę, po chwili dodając cebulę. Podlać bulionem, posypać pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i dusić kilka minut pod przykryciem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru. Śmietanę wymieszać z musztardą, wlać na patelnię i wrzucić jabłka. Dusić jeszcze 5 minut, aż sos zacznie się gotować. Podawać z bagietkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.01.2012 20:59
super
Seba 26.12.2011 00:33
pycha
MAŁGORZATA108 05.01.2011 20:32
Przepadam, zwłaszcza z podsmażoną cebulką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak