Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier 2 szklanki
kasza manna 6 czubatych łyżek
jabłka 3 średnie
aromat migdałowy
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mak mielony gotowy torebka 200 g
rodzynki 100 g
Skórka pomarańczowa kandyzowan opakowanie
orzechy włoskie 100 g
jajko 6

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Utrzeć żółtka z cukrem i masłem. Dodać kaszę mannę, mak, urtarte na tarce jarzynowej jabłka, bakaloe, proszek do pieczenia, 1-2 łyżeczki aromatu, wymieszać. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, lekko wmieszujemy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. Piec w 180 st. ok 45 minut, lub do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 14.12.2011 21:41
moze byc dobre
Zoso 12.07.2011 20:03
fajny deserek
Kate131 04.07.2011 09:27
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak