Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos winogronowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 25 dag
śmietanka 1/4 l
mąka ziemniaczana 1 dag
cukier 5 dag
żółtka surowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos winogronowy

Winogrona opłukać, usunąć ogonki, przetrzeć. Połowę śmietanki podgrzać, resztę śmietanki rozmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z podgrzaną śmietaną i zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po trochu śmietanki, ucierając zmieszać z przetartymi winogronami, dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak