Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok bakaliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 1,5 szklanki
woda pół szklanki
cukier waniliowy 1 duże opakowanie
kakao 3 czubate łyżki
mleko w proszku 1 paczka
herbatniki 2 paczki
rodzynki 100 g
śliwki suszone 100 g
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok bakaliowy

Margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy i kakao zagotować, gotować2-3 minuty i przestudzić. Do lekko ciepłego dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać - ukręcić kulę. Dodać pokruszone herbatniki, rodzynki, śliwki i posiekane orzechy. Wyłożyć do dowolnej formy posmarowanej lekko olejem. Schłodzić 2-3 godz (minimum) i pokroić na kawałki. Można wyjąc również całość z formy i polać czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 04.05.2011 17:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak