Sposób przygotowania

Królika podzielić na części, natrzeć tymiankiem, pieprzem, solą, skropić octem i pozostawić w chłodnym miejscu na 10 godzin. Następnie mięso oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym smalcu i maśle, przełożyć do rondla, posypać papryką, obłożyć śliwkami, posiekaną cebulą i warzywami utartymi na tarce. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, wyjąć a sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą. Sos zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !