Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik bez miodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 0,5 kost
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
jajko 2 szt
kakao 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 opak
dżem śliwkowy 1 słoik
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bez miodu

Jajka, margarynę i cukier utrzeć do białości. Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do piernika, sodą. Do utartej margaryny po trochu dodawać sypkie składniki, mleko i dżem, dobrze wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej blachy i piec 45 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto polać gotową polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 05.01.2011 19:52
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak