Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappuccino

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt w tortownicy, z 5 jaj
masło 200 g
cukier 3/4 szklanki
mleko w proszku 2 szklanki
serek waniliowy 0,5 kg
biszkopty podłużne 1 paczka
gorzka czekolada 1 starta
cappuccino 2 paczki rumowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino

Biszkopt upiec, przekroić na 2 części. Kawę cappuccino rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Przygotować masę: masło utrzeć na puch, dodać cukier, utrzeć, dodać mleko w proszku i serek waniliowy, wszystko dokładnie wymieszać.
Przekładanie: jedną częśc biszkoptu nasączyć kawą - dość mocno, wyłożyć 1/3 kremu, biszkopty podłużne maczać w kawie, układać na kremie, kolejna 1/3 kremu, biszkopt nasączony kawą, reszta kremu, wyrównać, posypać startą gorzką czekoladą. Bardzo dobrze schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 09.01.2012 11:38
super
Zoso 07.03.2011 21:16
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak