Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowo-jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
cukier do smaku
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ogórek 1 szt
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowo-jabłkowa

Ogórki obieramy w paski i kroimy w cienkie plasterki, cebulę w ćwierć krążki, jabłka bez obierania, w półplasterki. Solimy to wszystko solidnie , dodajemy pietruszkę i zostawiamy na 15 min, żeby zmiękło i puściło wodę. Po tym czasie odlewamy tę wodę, dodajemy cukier, pieprz ziołowy, oliwę i ocet, mieszamy i wstawiamy na co najmniej 15 min do lodówki, żeby się przegryzło. Sałatka przyjemnie chrupie, jest pyszna do wędlin i mięsa - pieczeni i grillowanego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 19.02.2011 13:36
musi byc dobra
Beata73 08.01.2011 18:29
aromatyczna i bardzo smaczna!
iwa643 07.01.2011 09:11
fajny przepis
ada12302 06.01.2011 18:16
pycha
pacpaw 05.01.2011 21:39
taki smak lata w zimie. Tylko pozazdrościć...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak