Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać cukier - najlepiej po 1 łyżce. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąki wymieszać, przesiać, na najowlniejszych obrotach miksera wmiezać je do masy jajecznej. Blachę/ tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia - tylko dno, boków niczym nie smarujemy. Pieczemy 30-40 min w 170 st. (lub do suchego patyczka).
Najważniejsze: Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy z wysokości ok 60 cm na podłogę (w blaszce). Odstawiamy do uchylonego piekarnika do całkowitego ostygnięcia. Boki oddzielamy nożem od formy, dopiero gdy biszkopt wystygnie całkowicie.
Przepis znalazłam na blogu mojewypieki.blox.pl - wypróbowany i najlepszy!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !