Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stefanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 2 sztuki
margaryna 100 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 4 łyżki
cukier 0.5 szklanki
mleko 4 łyżki
budyń 2 sztuki
mleko 800 mililitrów
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: stefanka

Makę siekamy z margaryną, dodajemy jajka, mleko miód cukier ciasto zagniatamy , ciasto dzielimy na 6 części, pieczemy w tortownicy, pieczemy 20 minut,Budyń gotujemy studzimy dodajemy maśło miksujemy, placki przekładamy kremem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 14.02.2012 17:41
mniam
marta1371 07.02.2011 15:43
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak