Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik po myśliwsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber i udka królika 1-2 kg
cebula 2 sztuki
wędzony boczek 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
woda 100 ml
słonina 5 dag
wino czerwone 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Królik po myśliwsku

Boczek i słoninę pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Comber oddzielić od udek, podzielić go na 4 części. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu na boczku i słoninie. Oprószyć bułką tartą, obłożyć plasterkami cebuli, podlać wodą i winem. Mięso piec około 1, 5 godziny w temp. 200 stopni, po 45 minutach zmniejszyć temp. Na 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.01.2014 15:38
ciekawy pomysł na przygotowanie królika
ankaryba 25.08.2013 22:50
rewelacja!!!
Iwusia 03.08.2011 23:27
takowego nie jadłam
pioge7 22.03.2011 15:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak