Sposób przygotowania

Masło z cukrem pudrem ucierać, dodając stopniowo po jednym żółtku, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę i sztywno ubita pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kisiel żurawinowy, do drugiej kakao, do następnej budyń śmietankowy a do ostatniej mak. Przygotować średniej wielkości formę. Ciasto wylewać warstwami. Surowe ciasto przekroić dwa razy nożem wzdłuż blaszki-dzięki temu uzyskamy ciekawy efekt po upieczeniu i pokrojeniu. Piec około 1h w temp 170 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !