Sposób przygotowania

Odzielić żółtka od białek. Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść ciasto. Gdyby ciasto nie chciało się zagnieść to proponuję dodać łyżkę kwaśnej śmietany. Zagniecione ciasto dzielę na 2 części. Do mniejszej częćci, tej na górę dodaję kakao. Wstawiam cisto ciemne i jasne do lodówki na godzinę.
Ubijam na sztywno białka. Do białek dodaję 2 łyżeczki kiślu, piana wtedy nie opadnie oraz będzie miała ładny kolor. Na blache trę większą jasną część ciasta następnie rozkładam dżem. Na dżem wykładam piane z białek i posypuje startym ciemnym ciastem. Wstawiam do piekarnika 180 stopniach na 30 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    robie dokładnie taki sam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !