Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z ciasta francuskiego z pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 gr
mozzarella 100 gr
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
margaryna do smarowania formy
pesto 25 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z ciasta francuskiego z pesto

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Każdy kwadracik smarować pesto na to kłaść kwadracik mozzarelli- około 1cm kwadratowy. Zwijać ciasno jak rurkę i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.08.2013 13:48
super smaki
hastalavista 13.10.2012 11:07
świetny pomysł na szybką przekąskę
angelika14 07.02.2012 16:40
Uwielbiam pychota !
Mati13 03.09.2011 07:59
na pewno smaczne
MAR3STA 07.01.2011 21:47
połączenie pesto i ciasto francuskie dla mnie bomba!
alaaa 07.01.2011 16:12
przeważnie robię na słodko,pomysłowe
aranka 06.01.2011 17:28
Uwielbiam pychota !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak