Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z serem i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagnie płaty 1 op.
ser mozzarela 50 dag
szpinak mrożony 30 dag
jajko 2 szt.
mięso mielone 40 dag
pomidory w zalewie pomidorowej 2 op.
koncentrat pomidorowy 3 łyżka
oliwa 2 łyżka
cebula 2 szt.
marchew 2 szt.
bazylia 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 0/5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z serem i szpinakiem

Przygotować sos: posiekać cebulę, zetrzeć marchew na tarce, rozgrzać oliwę, smażyc cebule z marchewką ok. 10 minut, włożyc mięso mielone smażyć 5 minut, mieszając. Dodać pozostałe składniki,wymieszać,dusić około 15 minut,aż sos zgęstnieje. Wyjąć liść laurowy dodać sól i pieprz. Starta mozzarelę wymieszać ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem, wbić jajka i wymieszać. Szklane naczynie wysmarować oliwą, na dnie rozsmarować0/5 szkl.sosu, wyłożyć płaty makaronu,posmarować serem ze szpinakiem,polać sosem.Powtarzać do wyczerpania składników. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni.Odkryć i piec jeszcze około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 02.12.2011 14:32
pychotka
Jolanta_P-S 05.01.2011 18:32
Moja rodzina też
bejciu24 05.01.2011 18:27
Włoską kuchnię też lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak